dimitracoop

Κεράσια

 
  • cheeryBig
Πληροφορίες

Κεράσια ονομάζονται οι καρποί του δένδρου της κερασιάς (Prunus). Έχουν σχήμα σφαιρικό και ο φλοιός τους είναι λείος και γυαλιστερός. Είναι μικρά σε μέγεθος και το χρώμα τους ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία. Υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες, εμείς επιλέξαμε και σας προσφέρουμε τις καλύτερες με μεγάλους, βαθυκόκκινους και χυμώδεις γλυκούς καρπούς.
Ενδείκνυνται στην αναιμία, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο, στις ολιγοθερμιδικές δίαιτες αδυνατίσματος, γιατί τα σάκχαρα, που περιέχουν ικανοποιούν την αίσθηση του γλυκού, χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό με θερμίδες. Η περιεκτικότητά τους σε μεταλλικά άλατα αυξάνει τα αλκαλικά αποθέματα του οργανισμού, συμβάλλοντας, έτσι, στη μείωση της κόπωσης και την παράταση της μυϊκής προσπάθειας. Δρουν αποτοξινωτικά, για το συκώτι, τη χοληδόχο κύστη, το αδενικό σύστημα και τον οργανισμό γενικότερα.
Ο καρπός του φρούτου περιέχει ικανή ποσότητα καλίου και βιταμίνης Α. Ένα κεράσι έχει 4 θερμίδες.

Συσκευασία – Τυποποίηση
Περιγραφή Καθαρό Βάρος Διαστάσεις
Χαρτοκιβώτιο 5 κιλών χύμα 5 kg 40x30x13 cm
Χαρτοκιβώτιο 3 κιλών χύμα 2.5 – 3 kg 30x20x11 cm

Εκτός της παραπάνω βασικής συσκευασίας ο συν/μός, ανάλογα με τις δυνατότητες, μπορεί να προσαρμόσει την συσκευασία-τυποποίηση στις απαιτήσεις του πελάτη.

Περίοδος Συγκομιδής
Ποικιλία ΙΟΥΝ ΙΟΥΛ ΑΥΓ ΣΕΠΤ ΟΚΤ Ημ/νια
FERROVIA 05/6 – 20/6
KORDIA 15/6 – 30/6
REGINA 15/6 – 30/6