Βράβευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βελβεντού ‘Η ΔΗΜΗΤΡΑ’ στα Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας 2013

dimitracoopLogo

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 6η Τελετή Απονομής των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας ΣΔΕ 2013, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών στην Αθήνα.

Στην Τελετή Απονομής, ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ) επιβράβευσε τις καλύτερες εταιρικές πρακτικές και δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας που πραγματοποιήθηκαν από επιχειρήσεις στην Ελλάδα τα έτη 2010-2012. Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν ήταν και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Οργάνωση Παραγωγών (ΑΣΟΠ) Βελβεντού «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

Ο Συνεταιρισμός βραβεύθηκε στην ενότητα Περιβάλλον, στην κατηγορία Μικρές & Μεσαίες επιχειρήσεις, για την ενέργεια ‘Ολική περιβαλλοντική διαχείριση’. Ο Συνεταιρισμός εφαρμόζει από το 2001 το Πρόγραμμα ‘Ολική Περιβαλλοντική Διαχείριση’, σύμφωνα με το οποίο όλες οι διεργασίες που πραγματοποιούνται, από την καλλιέργεια και τη συγκομιδή, μέχρι τη συσκευασία και την τελική διάθεση των φρούτων, είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Στόχος είναι η ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων και η συνεχής δέσμευση προς το περιβάλλον και προς τον καταναλωτή.

Στην ίδια ενότητα και στην κατηγορία Μεγάλες επιχειρήσεις βραβεύτηκε η εταιρία COCA-COLA ΕE & COCA-COLA HELLAS για την ενέργεια ‘Αποστολή: Νερό’.

Ο Συνεταιρισμός ΔΗΜΗΤΡΑ, συνεργάστηκε για τη συμμετοχή του στα Αριστεία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος DESUR. Το έργο DESUR αφορά την Ανάπτυξη Βιώσιμων Περιφερειών μέσα από Υπεύθυνες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Σε αυτό συμμετέχουν δημόσιοι φορείς από 7 ευρωπαϊκές Περιφέρειες (Ισπανία, Ιρλανδία, Λιθουανία, Σλοβενία, Ιταλία, Ουγγαρία, Ελλάδα).

Την τελετή απονομής των αριστείων παρακολούθησαν περισσότερα από 500 άτομα, ανάμεσα στα οποία υψηλόβαθμα στελέχη από τον χώρο των επιχειρήσεων, των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, της Πολιτείας, των ΜΚΟ, άνθρωποι από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού και του πνεύματος.

Ο ΑΣΟΠ Βελβεντού «ΔΗΜΗΤΡΑ» ήταν η μοναδική παραγωγική επιχείρηση του αγροτικού χώρου που βραβεύτηκε στα Αριστεία. Το βραβείο αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος και το κύρος των συνυποψήφιων επιχειρήσεων.

Ο Συνεταιρισμός πλέον συνεχίζει πιο δυναμικά την προσπάθεια για την καινοτομία, την εξωστρέφεια, και την ανάπτυξη μέσα από σεβασμό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Σακούλας Νίκος
Δ/ντής

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση