Πληροφορίες
Το κυδώνι είναι ο καρπός του είδους Κυδωνέα η προμήκης (Cydonia oblonga κατάγεται από τη νοτιοδυτική Ασία και την περιοχή του Καυκάσου. Ο καρπός του έχει χρώμα κίτρινο προς το χρυσό, όταν είναι ώριμο. Το εξωκάρπιο είναι αρχικά χνουδωτό και έπειτα λείο και γυαλιστερό. Η σάρκα του είναι λευκοκίτρινη. Χρησιμοποιούνται ευρέως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Συγκεκριμένα, από το φρούτο φτιάχνονται γλυκά κουταλιού, πελτές, κυδωνόπαστα και μαρμελάδες. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως και κάλιο, ενώ περιέχει επίσης βιταμίνη C, A και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Περιέχει διαιτητικές ίνες σε γενναιόδωρες ποσότητες, ενώ ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά του βρίσκεται ο φώσφορος και ο σίδηρος. Το φρούτο αυτό περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες τανίνης που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και λιθώδη κύτταρα, ενώ αποδίδει 60 θερμίδες στα 100 γραμμάρια.
Περιγραφή | Καθαρό Βάρος | Διαστάσεις |
---|---|---|
Χαρτοκιβώτιο 5 κιλών | 5 – 6 kg | 40x30x13 cm |
Ξυλοκιβώτιο 10 κιλών | 9 – 10 kg | 50x30x18 cm |
Εκτός της παραπάνω βασικής συσκευασίας ο συν/μός, ανάλογα με τις δυνατότητες, μπορεί να προσαρμόσει την συσκευασία-τυποποίηση στις απαιτήσεις του πελάτη.
Ποικιλία | ΙΟΥΛ | ΑΥΓ | ΣΕΠΤ | ΟΚΤ | ΝΟΕ | Ημ/νια |
---|---|---|---|---|---|---|
ΓΙΓΑΣ | ✔ | ✔ | 20/10 – 10/11 | |||
ΜΗΛΟΚΥΔΟΝΟ | ✔ | ✔ | 20/10 – 10/11 |