Έξι αγροτικοί συνεταιρισμοί από Ελλάδα και Κύπρο ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση του νέου προγράμματος προώθησης “EU FRUITS” σε Γερμανία, Πολωνία και Ελλάδα

dimitracoopLogo

Τα ελληνικά και κυπριακά φρούτα σε πρώτο πλάνο

Το πρόγραμμα “EU FRUITS” αποτελεί μία διακρατική προσπάθεια έξι αγροτικών συνεταιρισμών από Ελλάδα και Κύπρο για την προώθηση των ευρωπαϊκών φρούτων και την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με τα οφέλη κατανάλωσης φρούτων για μια ισορροπημένη διατροφή.
Τα προωθούμενα προϊόντα αποτελούν το ουσιαστικό «οπλοστάσιο» της Ελλάδας και της Κύπρου στον τομέα των φρούτων, καθώς σε αρκετά από αυτά η θέση στην παγκόσμια κατάταξη παραγωγής είναι ιδιαίτερα υψηλή.
Συγκεκριμένα, τα φρούτα του “EU FRUITS” είναι τα: ακτινίδια, κεράσια, σταφύλια, βερίκοκα, ροδάκινα, εσπεριδοειδή (κυπριακές μαντόρες, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ) και μήλα.

Προωθητικές δράσεις

Η έναρξη του προγράμματος υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Βερολίνο το Φεβρουάριο, με συμμετοχή στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση φρούτων και λαχανικών Fruit Logistica (5-7/2/2019).
Στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 3.200 εκθέτες από 84 χώρες και περισσότεροι από 80.000 επισκέπτες από 180 χώρες, δημιουργώντας έτσι μια μοναδική ευκαιρία προβολής των ελληνικών και κυπριακών προϊόντων.
Τη δεύτερη μέρα της έκθεσης, Πέμπτη 7/2, πραγματοποιήθηκε προωθητική εκδήλωση και δείπνο στο κεντρικό ξενοδοχείο Steigenberger για περισσότερους από 70 εισαγωγείς, αγοραστές και διαμορφωτές γνώμης. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το “EU FRUITS” από τον εκτελεστικό οργανισμό WIN Σύμβουλοι Ανάπτυξης, αλλά και να παρακολουθήσουν ομιλία του καθηγητή Γεωπονίας Πανεπιστημίου Sant’Anna Pisa, κ. Pietro Tonutti, για την ποιοτική υπεροχή των ευρωπαϊκών φρούτων.
Εκπρόσωποι όλων των οργανισμών του προγράμματος συμμετείχαν στις δράσεις, έχοντας την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε ένα ευρύ φάσμα αγοραστών, καταναλωτών και διαμορφωτών γνώμης.
Οι επόμενες δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, διοργάνωση προωθητικών εκδηλώσεων, διοργάνωση δειγματισμών σε σημεία πώλησης, εκπαιδευτικές δράσεις σε μαθητές αλλά και ανάδειξη αναγνωρίσιμων «πρεσβευτών» για τα ελληνικά και κυπριακά φρούτα.

Το πρόγραμμα

Η καμπάνια «EU Fruits» υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος «EU_FRUITS – ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ (ΕΛΛΑΔΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ)» βασισμένη στις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 1144/2014.
Αποτελεί κοινή συνεργασία των ακόλουθων φορέων από Ελλάδα και Κύπρο:

  1.  Αγροτικός Συνεταιρισμός NESPAR (Ελλάδα)
  2. Αγροτικός Συνεταιρισμός Σπαραγγοπαραγωγών ΝΕΣΤΟΣ (Ελλάδα)
  3. Αγροτικός Συνεταιρισμός Οπωρικών Βελβεντού «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» (Ελλάδα)
  4. Αγροτικός Συνεταιρισμός Κοινότητας Φλαμουρίας (Ελλάδα)
  5. Αγροτικός Συνεταιρισμός Σταφυλοπαραγωγών Παγγαίου – ΣΥΜΒΟΛΟ (Ελλάδα)
  6. CYPROFRESH CYPRUS SEDIGEP (Κύπρος)

Γενικός στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση των ομάδων-στόχων στις επιλεγμένες χώρες για τα οφέλη κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, αλλά και η αύξηση του μεριδίου αγοράς των ευρωπαϊκών φρούτων και λαχανικών

Για περισσότερες πληροφορίες: www.europeanfruits.eu και [email protected]

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση